Site Loader

Het is belangrijk dat leidingen goed onderhouden worden. Als de leidingen verouderd raken, kan de afvoersnelheid verminderen. Hierdoor kunnen verstoppingen bestaan. Dit moet natuurlijk voorkomen worden. Als er scheuren of gaten in de leidingen ontstaan, kan het voor wortels van bijvoorbeeld planten of bomen een plek zijn waar zij zich nestelen in droge periodes. Ze zijn op zoek naar vocht en via de scheuren in de leidingen kunnen zij zich dan in de leidingen vestigen. Om dit te voorkomen moeten de leidingen goed onderhouden worden. Als je merkt dat het riool verouderd, is het belangrijk dat deze worden renoveert. Een goede methode om dit te doen, is met behulp van de CIPP. Lees verder voor meer informatie over deze methode.

Hoe werkt de CIPP methode?

Er wordt vaak gedacht dat het vervangen van het riool veel tijd kost en veel overlast veroorzaakt. Toch is dit niet het geval. Met behulp van de CIPP techniek is het vervangen van de leidingen binnen een korte tijd gebeurd. Maar hoe werkt dit nu precies? Er wordt een flexibele kous aangebracht om de rioolpijp. Met behulp van een bepaalde druk (waterdruk of luchtdruk) of met behulp van UV licht hard deze kous uit. Op deze manier hoeven de leidingen dus niet opgegraven te worden en zijn er geen voegen aanwezig in de leidingen die in de toekomst uit kunnen scheuren. Na de renovatie kunnen de leidingen de komende 50 jaar probleemloos mee. Daarbij komt het voordeel dat met deze techniek uw leidingen niet opgegraven hoeven te worden.

CIPP toepassen

CIPP toepassen kan makkelijk en snel, daarnaast is het de manier om met minimale inspanning het maximale resultaat te halen. Zo wordt ervoor gezorgd dat de omgeving binnen de kortste keren weer gebruik kan maken van alle apparaten die zijn aangesloten op het riool. Dus kan de vaatwasser weer aan, en kun je weer gewoon naar de WC. CIPP is een goedkoop alternatief voor het vervangen van de riolering, en het is nog een stuk sneller ook.