Site Loader
Glasvezelkabel

In een wereld waarin data alleen maar belangrijker wordt is het goed om te zorgen dat je meegaat met het aanbod van data. Wat kun en wil je hierin wel of niet kunnen? Hoe groot zijn de snelheden die je wilt bereiken en wat wil je hieraan kwijt zijn? Ben je nu al klaar om te investeren in de toekomst, ga je mee in het gebruik van het snelste internet wat er op dit moment beschikbaar is? Dan moet je er wel voor zorgen dat je de juiste kabels hebt liggen om deze snelheden te kunnen verwerken. Een glasvezelkabel is de beste manier om grote hoeveelheden data in een keer door te sturen.

Je snelheid vergroten met een glasvezelkabel

Glasvezelkabels worden gemaakt van speciaal glas wat op elkaar geperst wordt. Deze glazen vezels zorgen ervoor dat de meeste informatie het snels verplaatst kan worden door middel van een lichtsignaal. Deze weerkaatst via de buitenzijde van de vezel naar de andere kant van de kabel. Bij de weerkaatsing gaat geen data verloren en zo zorgen deze kabels er dus voor dat alle informatie op de juiste manier binnen komt. Iets wat het verval van een ADSL-kabel of een Coaxkabel ruim te boven gaat.

Glasvezelkabel zelf aanleggen.

Een glasvezelkabel is makkelijk aan te leggen omdat ze licht van gewicht zijn en daarnaast zijn ze goed buigbaar. Hierdoor kun je eenvoudig een kabel trekken door heel je huis en heel je bedrijf. De kabels zijn goed weg te werken zo kun je netjes te werk gaan om de kabels naar de juiste plekken te leggen. Zo zorg je dat er in huis een sterk signaal is waar je gebruik van kunt maken. Door koppelingen te maken met een vaste lijn wordt je internetverbinding nog beter dan dat deze al was door de wifi. Zo kun je streamen, gamen en downloaden op de hoogst mogelijke snelheid.