Site Loader

Er zijn ontzettend veel bermen in Nederland die onderhouden moeten worden. Overal langs de weg heb je begroeiing. Het is belangrijk dat deze goed kort gehouden wordt zodat deze niet te hoog wordt. Door hoog gras kun je bijvoorbeeld niet goed zien waar zich de sloot bevindt naast de berm of hoe zacht de berm is. Om goed overzicht te houden en de situatie veilig te maken, is het belangrijk dat deze begroeiing kort is. Met eens simpele grasmaaier wordt dit erg lastig. Hiervoor wordt er dan ook vaak een klepelmaaier gebruikt. Dit is een maaier, speciaal om bermen te snoeien. Het werkt zeer efficiƫnt en binnen korte tijd is uw berm dan ook helemaal strak.

 

Hoe werkt een klepelmaaier?

Een klepelmaaier gaat als volgt in zijn werking: de machine wordt op een tractor geplaatst. Deze tractor zorgt dus voor het vermogen van de maaier. De maaier bestaat uit verschillende ronddraaiende onderdelen, zogenaamde klepels. Deze roteren continu en zorgen ervoor dat de begroeiing fijngemalen wordt. In bermen kunnen nog wel eens grote obstakels liggen, denk aan takken of bijvoorbeeld afval. Deze onderdelen zijn geen hinder voor de klepelmaaier. Door het grote motorvermogen wordt de berm met een enorme kracht gemaaid. Takken worden dus ook eenvoudig in stukjes gemaakt. De plantenresten blijven vervolgens achter in de berm. Deze zorgen ervoor dat de bodem wordt gevoed. De plantenresten zorgen voor een verrijking van de bodem.

 

Soorten maaiers

Er is een ruim assortiment aan klepelmaaiers: zijklepelmaaiers, vlakklepelmaaiers, armklepelmaaiers, maai-laad combinaties en driedelige klepelmaaiers. Het is afhankelijk van het soort begroeiing dat u wilt maaien, welke klepelmaaier geschikt voor u is. U kunt daarnaast ook nog een keuze maken uit nieuwe of tweedehands maaiers. Een tweedehands machine, ofwel occasion, is niet minder goed in kwaliteit. Ook al is deze al wel eens gebruikt, dit wil niet zeggen dat de kwaliteit hiervan achteruit is gegaan.