Site Loader

Door de juiste otoplastieken te gebruiken verklein je het risico dat je gehoorschade oploopt. Otoplastieken zijn namelijk een soort oordoppen op maat gemaakt. Door de otoplastieken te dragen worden je oren beschermd tegen het schadelijke geluid op de werkplaats. Verder zorgen de otoplastieken ook voor een goede verstaanbaarheid dit komt doordat de otoplastieken zo zijn ontwikkeld dat je je collega’s kan verstaan maar wel beschermd wordt tegen de harde geluiden. De otoplastieken worden individueel op maat gemaakt dit zorgt ervoor dat de gehoorbescherming optimaal zit en je je niet gaat irriteren aan de dingen in je oor. De otoplastieken zijn dus per persoon uniek omdat ieder oor weer anders is.

Otoplastieken aan laten meten

Bij Intersafe zijn er 2 manieren om uw oordoppen aan te laten meten. Het aan laten meten van de otoplastieken wordt meestal door de werkgever geregeld. De werkgever moet de werknemers namelijk beschermen tegen mogelijke gevaren op het werk. Manier 1 is het aanmeten van otoplastieken op locatie bij deze manier komen er experts van langs op de locatie waar je werkt dit is dan dan via de werkgever geregeld. Als de mensen langskomen wordt er een afdruk van de gehoorgangen waardoor daarna de otoplastieken op maat gemaakt kunnen worden. Manier 2 is het aanmeten van de otoplastieken bij een servicepunt. In dit geval ga je als medewerker langs bij een servicepunt waar een audicien een afdruk van de gehoorgang maakt. Van tevoren wordt er een afspraak gemaakt voor een persoonlijke meetopdracht aan de audicien. Als de afdrukken zijn gemaakt kunnen de otoplastieken als dit proces is afgerond zijn de otoplastieken klaar voor de levering.

Otoplastieken zullen je helpen

Je zal snel merken dat het dragen van otoplastieken je gehoor beter beschermd. Daarnaast kun je nog normaal werken met collega’s wat een grote verbetering is, ten opzichte van normale gehoorbeschermers. Door goede gehoorbeschermers komt helemaal geen geluid meer waardoor jij en je collega’s aangewezen zijn op handen en ogen. Communicatie kan van groot belang zijn op de werkvloer, deze wordt zeker verbeterd door het gebruik van otoplastieken.