Site Loader

Een razendsnel proces. Goed voor het milieu. Eindeloze mogelijkheden. Waar gaat dit precies over? Gebruik van een poedercoatoven natuurlijk! We kunnen eigenlijk wel zeggen dat dit niet meer weg te denken is uit ons leven. Wanneer je om je heen kijkt heeft alles wel een mooi kleurtje. Als je denkt dat dit allemaal op de ouderwetse manier geverfd is heb je het fout. Veel onderdelen worden namelijk met dit moderne proces gekleurd. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, heel veel onderdelen zijn geschikt voor dit proces. Al kijk je bijvoorbeeld binnen je eigen kantoor is een groot deel al gekleurd op deze manier. Of denk aan de kozijnen. De opties zijn dus oneindig.

Voordelen genoeg

De poedercoatoven, wat zijn hier nu eigenlijk de voordelen van? Allereerst is het algemeen bekend dat er bij dit proces veel warmte vrijkomt. Dit kan natuurlijk best gevaarlijk zijn. Gelukkig is deze machine erg goed beveiligd en zijn er verschillende systemen die ervoor zorgen dat hij beschermd wordt tegen een te hoge temperatuur. Ook wil je natuurlijk zelf zo weinig mogelijk moeite kwijt zijn aan het proces aangezien je juist deze machine aanschaft voor de efficiƫntie. Het scheelt dan ook dat deze machine een regeling heeft waardoor het opstarten en afkoelen zelf geregeld wordt. Ook is het milieu heel belangrijk. Deze manier is al veel milieuvriendelijker dan normale verf. Maar er wordt zelfs nog gekeken naar energiebesparing zodat hij uiteindelijk nog milieuvriendelijker wordt. Het kost namelijk wel aardig wat energie om de machine op goede warmte te krijgen en houden. Verder is de machine zeer gebruiksvriendelijk en is hij makkelijk te besturen. Zo krijg je het allerbeste resultaat.

Poedercoatoven- hoe gaat dat in zijn werk?

Simpel gezegd werkt dit met magnetische velden. De poedercoatoven zorgt ervoor dat, de deeltjes die met een soort pistool op het vlak worden bevestigd, uiteindelijk niet zomaar meer loslaten.