Site Loader
Buizen

Het is belangrijk dat het riool te allen tijde goed functioneert. Als je merkt dat het riool niet meer in goede vorm is, is het belangrijk om de leidingen te renoveren. Er wordt vaak gedacht dat het riool vervangen veel overlast veroorzaakt en daarbij ook nog eens veel tijd kost. Het tegendeel wordt door een nieuwe techniek echter bewezen. Met onze rioolrenovatie techniek, genaamd de CIPP, worden de leidingen binnen een korte tijd vervangen. Er wordt voor gezorgd dat we de leidingen niet op hoeven te graven. Hierdoor heeft de directe omgeving niet te maken met grote overlast. Door gebruik te maken van de CIPP techniek blijven de leidingen onder de grond en zo worden stank en andere vervelende bijkomstigheden vermeden.

Hoe werkt onze rioolrenovatie?

Er wordt gebruik gemaakt van een speciale methode om de leidingen te vernieuwen. Allereerst wordt er een speciale flexibele kous om het huidige riool geplaatst. Met behulp van een speciale druk, denk aan waterdruk of een luchtdruk (stoom) hard deze kous uit. De wanden van het riool zijn hierdoor weer helemaal hersteld. Je kunt er ook voor kiezen om dit met UV licht te doen. Doordat er een kous aangebracht wordt, hoeven de leidingen dus niet opgegraven te worden. Dit scheelt ontzettend in overlast en zorgt er ook voor dat we binnen een korte tijd klaar zijn. Het riool wordt maar voor een korte tijd buiten werking gesteld. Daardoor kun je snel weer gebruik maken van het toilet, de douche en de gootsteen. Nadat de leidingen zijn gerenoveerd, hoef je dit voor de komende 50 jaar niet te doen. Daarbij komt dat de afvoercapaciteit aanzienlijk verbeterd is.

Rioolrenovatie voorkomt insijpelen water

Doordat de riolering die is aangelegd niet uit een groot deel bestaat, maar allemaal aan elkaar gemaakte delen kan door slijtage en scheuren en voegen grondwater het riool in sijpelen. Zeker in natte periode van het jaar is het een extra belasting voor rioolwaterzuiveringsinstallaties. Door gebruik te maken van de CIPP rioolrenovatie techniek zorgen we ervoor dat het riool weer geheel gesloten is.  Daarnaast kunnen wortels van planten en bomen in het droge seizoen door deze scheuren naar binnen komen kunnen zorgen voor verstoppingen en wateroverlast. Als er wordt gezorgd dat deze scheuren weer gedicht worden, zal de overlast snel afnemen, en is er een stuk minder kans op verstoppingen. Daarnaast is het beter voor het milieu als het riool gesloten blijft.