Site Loader
Trommelzeef

Als u aan de slag gaat in de bouw, het onderhoud of andere plekken waar u veel gebruik maakt van verschillende producten is het belangrijk dat u werkt met goed gefilterde materialen. Het kan ontzettend vervelend zijn als er continu verschillende stukjes in het product aanwezig zijn die het gebruik hiervan kunnen verhinderen. Zeker als je verschillende producten geleverd krijgt, is de kans groot dat deze veel steentjes of vuil bevatten. Om het proces te verbeteren, is het essentieel dat deze er eerst uit gefilterd worden. Dit wordt gedaan met behulp van een trommelzeef. Deze machine wordt veel gebruikt en zorgt voor mooie producten.

 

De werking van de machine

De machine bestaat uit een trommel met verschillende roterende onderdelen. Het product komt terecht in de trommel. De ronddraaiende onderdelen zorgen ervoor dat het product gezeefd wordt. Je kunt zo verschillende producten in één product van elkaar scheiden. Door te werken met gefilterd materiaal kan u het proces van de productie verbeteren. Het hangt er natuurlijk vanaf welk materiaal u wilt gaan filteren. Er kan in ieder geval gegarandeerd worden dat er voor ieder product een geschikte machine aanwezig is.

 

Machines op maat

Welk product u wilt filteren, is bepalend voor het soort machine dat u uiteindelijk aan wilt schaffen. Als u een groot en zwaar product wilt filteren, moet de machine anders worden afgesteld. Daarnaast is in deze gevallen een grotere zeef gewenst. Voor de kleinere materialen geldt het omgekeerde. Deze machine hoeft minder strak worden afgesteld. Daarnaast hoef je een minder grote trommelzeef te hebben hiervoor. Experts weten aan de hand van uw materiaal precies wat geschikt voor u is. U kunt ervoor kiezen een gloednieuwe zeef aan te schaffen. Dit wordt vaak gedaan als de machine helemaal op maat gemaakt moet worden. Als dit niet het geval is en u kunt een standaard maat gebruiken, kan de machine ook tweedehands gekocht worden.