Site Loader
Veiligheidsbril op sterkte

Om je ogen te beschermen is het verstandig om in sommige situaties een veiligheidsbril op sterkte te dragen. Bij Intersafe verkopen ze veiligheidsbrillen maar ook veiligheidsbrillen op sterkte. De veiligheidsbrillen op sterkte van Intersafe zijn kwalitatief goed en voldoen aan de EN 166:2001-norm voor veiligheidsbrillen. De veiligheidsbrillen en de veiligheidsbrillen op sterkte beschermen je tegen verschillende risico’s bij verschillende werkzaamheden. Op de werkplaats lopen je ogen soms veel risico zo kunnen er bijvoorbeeld losse deeltjes, stof, splinters of scherpe voorwerpen rondvliegen. Verder kunnen je ogen ook risico lopen bij bepaalde laswerkzaamheden dit komt door de IR- en Uv-straling. Naast deze straling zijn er nog meer stralingen waar een veiligheidsbril op sterkte je tegen kan beschermen namelijk laserstraling, hittestraling of ionische straling. Tot slot kan een veiligheidsbril op sterkte je ook beschermen tegen toxische stofdeeltjes, gassen of dampen als je hier mee werkt.

Hoelang gaat een veiligheidsbril op sterkte mee?

De levensduur van een veiligheidsbril op sterkte is afhankelijk van de omstandigheden op de werkplek en aan welke gevaren de bril wordt blootgesteld. Het is daarom moeilijk te bepalen wanneer de veiligheidsbril aan vervanging toe is omdat dit niet gelijk te zien is. Het kan wel zo zijn dat er schade aan de bril te zien is door bijvoorbeeld krassen die zijn ontstaan. In het Arbeidsomstandighedenbesluit geeft artikel 8.3 aan dat het noodzakelijk is om persoonlijke beschermingsmiddelen op tijd moeten worden vervangen. Intersafe heeft daarom bepaald dat de veiligheidsbrillen op sterkte iedere 3 jaar vervangen moet worden zodat je ogen goed beschermt blijven. Naast het tijdig vervangen van de veiligheidsbril op sterkte wordt het ook aangeraden om elk jaar een oogmeting te laten uitvoeren zodat je een veiligheidsbril met de juiste sterkte draagt.

Veiligheidsbril op sterkte verbeter zicht

Een veiligheidsbril op sterkte zorgt ervoor dat je zicht sterk verbeterd op de werkvloer, daarnaast is het nu niet meer nodig om met bril of lenzen rond te lopen, enkel de veiligheidsbril is genoeg. Hierdoor wordt het vervelende gevoel van een bril over een bril weggenomen.