Site Loader
opvoerelevator

Nederland. Het land dat bekend staat om de lage ligging. De lage landen worden we ook wel genoemd. Daar komt onze naam ook vandaan. Nederland betekent eigenlijk ‘het lage land’. Hoe komt dit nu eigenlijk? En waarom heeft dit invloed op de duikindustrie? In dit artikel worden deze dingen belicht. Ook de toekomst wordt besproken. Er is namelijk veel angst dat ons land door de klimaatverandering helemaal onderwater komt te liggen. Is dit echt zo? En wanneer gebeurt dit dan?

 

Het lage land

Nederland ligt dus voor een groot deel onder de zeespiegel.  Hoe is dit nu eigenlijk zo gekomen? Deze beslissing is eeuwen geleden al gemaakt. Ons land lag in een gunstig gebied. De grond was vruchtbaar en er was dus veel water aanwezig. Er werden oplossingen bedacht om dit water weg te krijgen. Dijken werden gebouwd, huizen werden gevestigd op terpen. Dit waren verhogingen zodat huizen niet onder water kwamen te staan.  Het water werd langzaamaan weggewerkt uit Nederland en zo ontstond er een land. Nederland ligt ook zo laag doordat de grond eerst voor een groot deel uit veen ontstond. Veen staat erom bekend dat dit inzakt in combinatie met water. De grond klinkte daarom dus sterk in. Nu vraag je je af wat dit precies te maken heeft met de duikindustrie. Dit vakgebied is juist zo hard nodig in een land zoals Nederland. Water speelt een grote rol in onze samenleving en als we hier goed mee omgaan kunnen we daar zelfs voordeel uit halen.

 

Duikindustrie – veel voordelen

Er zijn veel voordelen te bedenken als het neerkomt op het water in Nederland. Zo kan er veel ruimte bespaart worden. Buizen en bouwwerken kunnen nu namelijk ook onderwater aangelegd worden. Dit worden gedaan door zogenaamde duikers. Zij zijn gespecialiseerd in zowel duiken als de bouw zelf. Deze mensen zijn tegenwoordig hard nodig. Het zijn twee vakgebieden die samenkomen.