Site Loader
Combinatievloer

Een combinatievloer wordt ook wel eens een broodjesvloer, staltonvloer of balkenvloer genoemd. De vloer bestaat uit prefab voorgespannen liggers met daarbij de zogenaamde broodjes. De boordjes zijn gemaakt van lichtgewicht polystyreen, beton of klei. Ze worden na het plaatsen van de balken gemakkelijk en in hoog tempo in de tussenruimte van de vloer geschoven. De combinatievloer is met name geschikt voor het aanleggen van een begane grond vloer. De vloeren zijn in veel situaties toe te passen. Denk hierbij aan nieuwbouw, uitbouw, verbouwingen en complexe funderingen. Wil jij de voordelen van een combinatievloer weten? Lees dan snel deze blog.

Voordelen van de combinatievloer

Een combinatievloer biedt vele voordelen. Een van de grootste voordelen van de combinatievloer is dat er een snelle handmatige verwerking plaatsvindt bij het leggen van de vloer. Omdat de vloer bestaat uit lichtgewicht materiaal is het mogelijk om de vloer in de meeste gevallen in één dag te leggen. Een ander voordeel van de lichtgewicht vloer, is dat aannemers bij het leggen van de vloer maximaal kunnen besparen op arbeidskrachten.

Verder is het door de samenstelling van de balken en vulelementen mogelijk om complexe funderingen te realiseren. Denk hierbij aan vloeren met afwijkende vormen en opvallende maten. Hierdoor is het mogelijk om de vloer ook op moeilijk bereikbare plekken eenvoudig te plaatsen. Het lichtgewichte materiaal is namelijk makkelijk op maat te zagen.

Dankzij het eenvoudige systeem om de vloer te leggen, kan de vloer ook door minder ervaren klussers te leggen. Als laatst zorgen de materialen waarvan een combinatievloer gemaakt is dat de vloer niet wordt aangetast door ongedierte en overige organismen. Perfect geschikt dus voor een vloer boven de kruipruimte, waar veel vochtige plekken ontstaan.

Een combinatievloer aanleggen

Het aanbrengen van een combinatievloer bestaat uit zes standaard stappen. Als eerst plaats je de liggers volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Hierna breng je de vulelementen (broodjes) aan. Wanneer het nodig is maak je sparingen en breng je de broodjes op maat. Daarna breng je de randkist aan waarnaar je de wapening kunt leggen. Hierna hoef je allen nog de druklaag te storten en klaar ben je!