Site Loader

Paalfunderingen zijn voor een huis een goede oplossing om het huis op zijn plek te houden. In veel gebieden in Nederland is de grond zo zacht dat alles wegzakt. Voor een huis is dat niet optimaal. Je wilt er een lange tijd plezier van hebben, zeker wanneer je er miljoenen tegenaan gooit. De paalfundering wordt heel diep de grond in geslagen zodat het op de zandlaag in de bodem komt te liggen. De zandlaag is stevig genoeg om het huis te ondersteunen. 

De hoeveelheid palen hangt af van de grootte van het huis. Hoe groter het huis, hoe zwaarder het is. Het gewicht moet verdeeld worden over zoveel mogelijk palen zodat de palen niet breken. Dit zou catastrofaal zijn voor de eigenaar van het huis en degene die de fundering heeft gelegd. Er zal dan een rechtszaak aangespannen worden om te kijken wie er schuldig is. Hier gaat vaak ook weer een aantal jaar overheen. Kortom, een heleboel gezeur waar niemand op zit te wachten. De meeste bedrijven zullen heel nauwkeurig berekenen hoeveel palen er nodig zijn en hoeveel het gaat kosten.

Hoeveel kost een paalfundering?

Het aanleggen van een paalfundering is uiteraard niet goedkoop. Het gaat hier om precies werk dat zorgvuldig uitgevoerd moet worden. De materialen daarentegen zijn ook prijzig. De prijs bestaat uit de materialen, de arbeidsuren en de berekeningen vooraf. Enkele tienduizenden euro’s kun je wel rekening mee houden. Dit is natuurlijk ook weer afhankelijk van de grootte van het huis en de aannemer. Het is daarom verstandig om een professionele partij te benaderen voor een offerte. Op die manier krijg je het beste idee van de mogelijkheden en de uiteindelijke prijs. Ideaal gezien zou je meerdere partijen kunnen benaderen zodat je kunt vergelijken.

Makelaar in Ede