Site Loader
Vrouw tuin landbouw

Bij het onderhouden van je tuin moet je aan verschillende dingen denken. Zo is het belangrijk om de verschillende eigenschappen van de planten te weten, zodat je ze de juiste verzorging kunt bieden. Zo hebben planten regelmatig water nodig en zullen ze af en toe geknipt moeten worden. Hieronder volgt een artikel over tuinonderhoud, wat hier allemaal bij komt kijken en of het verstandig is om een expert in tuinaanleg in te huren of niet. Lees gauw verder wanneer je op de juiste manier invulling wilt geven aan tuinonderhoud.

Heb je een gazon?

Een gazon heeft in de zomermaanden altijd extra aandacht nodig. Zo is het belangrijk dat je het gazon, zeker in de zomermaanden, dagelijks water geeft. Vervolgens heeft gazon (afhankelijk van de ligging) vaak ook bemesting nodig. Vergeet de grasmat niet wekelijks te maaien voor een strakke en moderne tuin. Na het afloop van het maaien is het altijd goed om het gazon van wat mest te voorzien. Verwijder wel eerst het afgemaaide gras van het gazon, zodat het gras direct weer normaal kan ademen.  

Onderhoud planten 

Bij de aanleg van je tuin is het altijd slim om voor planten te kiezen die minder onderhoud nodig hebben. Ook de wijze waarop de planten geplaatst zijn speelt een grote rol. Bepaalde planten hebben minder onderhoud nodig wanneer je ze naast een ander soort plant neerzet. Wanneer je planten hebt die veel onderhoud nodig hebben is het misschien geen gek idee om een hovenier in te huren. Het voordeel van een hovenier is dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt en dat je zeker weet dat het goed gebeurd. Heb je geen zin of geld om een hovenier in te huren, dan is het erg belangrijk dat je weet welke verzorging de planten nodig hebben. Met name in de zomermaanden hebben de meeste planten extra aandacht nodig. Op het internet kun je per plant zien welke onderhoud ze nodig hebben.  

Benodigde gereedschap

Om je tuin op de juiste manier te onderhouden is een bepaald soort gereedschap onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan een schep, een hark en een bijl. Daarbij is het altijd handig om een sproeier in huis te hebben, zodat je de planten op tijd van water kunt voorzien. Wanneer je van plan bent om een hovenier in te huren voor tuinonderhoud dan heb je zelf natuurlijk minder gereedschap nodig.

Hond die op gras loopt