Site Loader
Markeringen

In onze huidige maatschappij rijden we heel wat af. Iedereen bevindt zich wel in het verkeer of doet zijn best om te zorgen dat het rijbewijs behaald wordt. Het wordt dus steeds drukker, maar betekent dit dan ook niet dat het steeds onveiliger wordt? Gelukkig kunnen we niet zomaar de weg op. We moeten eerst intensief lessen en zorgen dat we alles onder controle hebben voordat we de weg op mogen. Dit zorgt ervoor dat de veiligheid goed gewaarborgd wordt. Ook hebben we algemene regels die ervoor zorgen dat alles in het verkeer goed gaat. Verder hebben we markeringen en belijning die ervoor zorgen dat we veilig de weg op kunnen. Zolang iedereen zich er netjes aan houdt is het geen probleem dat het verkeer blijft toenemen.

Veiligheid staat voorop

Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de belijning goed in orde is. Wat zou er gebeuren als dit niet zo zou zijn? Allereerst zouden er allerlei soorten ongelukken plaatsvinden. Mensen rijden dan op verkeerde weghelften, en zouden hier het onderscheid niet meer in kunnen zijn. Ook zien mensen bijvoorbeeld haaientanden niet meer, wat voor hele gevaarlijke situaties kan zorgen. Tuurlijk zijn er onderlinge afgesproken regels, maar signalen in het verkeer vullen elkaar meestal aan. Op die manier kun je niet altijd zien of je bijvoorbeeld op een voorrangsweg rijdt of dat de voorrang moet verlenen door middel van haaientanden. Het verkeer is een ingewikkelde plek, en we hebben echt de juiste signalen nodig om die veiligheid te kunnen garanderen.

Goede belijning – belangrijker dan je denkt

De juiste markeringen zijn dus belangrijker dan je in het eerste opzicht zou denken. Het kan zorgen voor ongelukken en onveilige situaties wanneer deze markeringen niet in orde zijn. Het verkeer moet een veilige plek zijn, en toegankelijk voor iedereen.