Site Loader

Tijdens werk zijn er verschillende dingen die kunnen gebeuren. Je kunt van de trap vallen, in je hand zagen of gehoorschade oplopen. Natuurlijk is het ene bedrijf gevaarlijker dan het andere. Bij een online marketingbureau zul je minder snel in je hand zagen dan bij een houtbewerkingsbedrijf. En ook zul je in een industrieel bedrijf sneller gehoorschade oplopen dan in een kantoor. Gehoorschade is dan ook een van de grootste gevaren op de werkvloer en het ergste van alles is dat gehoorschade niet meer kan herstellen. Wanneer je flinke gehoorschade hebt zul je niet meer kunnen herstellen van de schade. Om dat allemaal te voorkomen kun je gebruik maken van otoplastieken zodat al het harde schadelijke geluid buitengehouden wordt.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn te vergelijken met oordopjes. Ze beschermen jouw oren tegen hard en schadelijk geluid en zorgen er voor dat je niet thuis komt met een flinke suis in je oren. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om werknemers te voorzien van goede gehoorbescherming. Van grote koptelefoons tot kleine oordopjes. Het is wel belangrijk om de otoplastieken constant te blijven dragen, zodat je niet ineens verrast kunt worden door een harde klap op de werkvloer. Daarbij bieden de oordopjes gemak en comfort omdat ze op maat gemaakt worden. Zo ben je constant beschermd tegen hard geluid zonder dat je er last van hebt in je oren. Bij normale oordopjes komt het namelijk wel eens voor dat de oren van mensen gaan irriteren waardoor mensen de oordopjes uit doen.

Otoplastieken vervangen

Na verloop van tijd veranderen de gehoorgangen van mensen. Tot op een punt dat de beschermers niet meer goed passen en aansluiten op de oren. Als dat het geval is moeten de otoplastieken vervangen worden zodat alles weer gewoon goed zit en goed beschermt. Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.