Site Loader

Een poedercoatoven is een oven waar metalen producten in gemoffeld worden. Dit is het proces waarbij de coating aan het metaal gaat hechten. Door de hoge temperatuur wordt de lak erg gehecht aan het metaal. Hierdoor is het product erg goed beschermd en kan het een stuk langer mee. Buiten het feit dat een lak ervoor zorgt dat het er mooi uitziet is het ook een vorm van bescherming. Doordat de lak op een hele hoge temperatuur wordt gehecht kan het ervoor zorgen dat er geen corrosie ontstaat. Uiteraard wanneer er een kras op de lak komt kan de bescherm al minder worden. Dan is het metaal aan de open lucht blootgesteld en eventueel aan water. Hierdoor kan er wel roest ontstaan. De poedercoatoven kan tot maximaal 500 graden verwarmd worden en kan draaien op verschillende energiebronnen. Denk hierbij aan gas, olie, lpg en diesel.

Verschillende opties van een poedercoatoven

Er zijn veel poedercoatovens die geïsoleerd zijn met steenwol. Dit zorgt ervoor dat er weinig energie verloren gaat en de oven een maximale temperatuur van 500 graden kan bereiken. Zeker in deze tijd is dat erg belangrijk met de stijgende energieprijzen. Het is mogelijk om de ovens te laten uitvoeren met hef-, draai- of schuifdeuren. Buiten deze opties is het mogelijk om met een partij dingen toe te voegen. Dit is uiteraard niet gratis en kan veel extra geld kosten. Het kan wel de prestaties verbeteren mocht dit een interesse van een potentiële klant zijn. De poedercoatoven is geoptimaliseerd om zo efficiënt mogelijk te werken. Hierdoor wordt het brandstofverbruik verminderd en de kwaliteit van de coating verhoogd.

 

Voor een prijsopgave is het verstandig om een offerte op te vragen bij meerdere partijen om zo de beste keuze te kunnen maken.