Site Loader

De coating op staal heeft veel eigenschappen en is daarom misschien wel het belangrijkste onderdeel van een staalplaat. De coating beschermt het profiel tegen alle weersomstandigheden, zorgt ervoor dat de kleur van het dak behouden blijft en is belangrijk voor de garantie van het dak.

Producten voorzien van een goede coating kan op verschillende manieren. Producten kunnen worden voorzien van krachtige coating doormiddel van stralen, natlak en poedercoaten. Voornamelijk het poedercoaten (ook wel ‘epoxeren’ genoemd) is een veel toegepaste techniek in de wereld van coatings.

Het belang van goede voorbehandeling

Krachtige coating is pas succesvol als de voorbehandeling zorgvuldig is gedaan. Er zijn diverse soorten metaalproducten die voorzien kunnen worden van coating. De voorbehandeling is noodzakelijk om een krachtige hechting te krijgen. Deze hechting is essentieel voor onder andere corrosiewering en het uiterlijk van de coating.

Het proces na de voorbehandeling

Na het voorbehandelen, kan het echte werk beginnen. Dit is poedercoaten. Het poedercoaten is een elektrostatisch proces waarin het negatief geladen poeder met een poederpistool wordt aangebracht op het positief geaarde product. Hierdoor krijgen we een magneetwerking die ervoor zorgt dat de poeder als het ware aan het product blijft plakken.

Door het product daarna te verhitten in een oven, in het vak ‘moffelen’ genoemd, vloeit het poeder uit waarna het kan uitharden. Het resultaat hiervan is een sterke en kwalitatieve beschermlaag. Deze beschermlaag zal uiteindelijk duurzamer en harder zijn dan conventionele verf.

Kwaliteit en duurzaamheid

Door een product te voorzien van een goede coating behoudt het bewerkte materiaal langer zijn kwaliteit en is hierdoor duurzaam. Wanneer je een product niet van de juiste coating voorziet, slijt deze sneller en moet deze dus ook sneller vervangen worden.

 

Vind jij goede kwaliteit belangrijk en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van poedercoaten, natlakken of een goede voorbehandeling? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen u compleet ontzorgen als het gaat om het aanbrengen van professionele coating.