Site Loader

In de bouw of op andere plekken bijvoorbeeld bij loonwerkers wordt er veel gewerkt met zware producten. Als er in een gebouw wordt gewerkt met verschillende verdiepingen, is het lastig om deze materialen te verplaatsen. Als deze materialen getild moeten worden, kan dit voor veel rugklachten zorgen bij uw werknemers. Het is soms zelfs mogelijk dat het materiaal niet eens op te tillen is. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid van het product. Bij de producten kunt u denken aan graan, kunstmest, poeders, granulaat, zand, zout, houtsnippers, cement en andere zware producten. Voor deze werkzaamheden kan een opvoerelevator gebruikt worden.

 

Wat is een opvoerelevator?

Een opvoerelevator is een machine die de zware producten naar boven verplaatst. Als je het in normale woorden zet, kun je ook wel stellen dat het als het ware een lift is die de producten ‘opvoert’. Zeker voor stortgoederen en bulkmateriaal is het omhoog transporteren van deze producten een aardig werkje. Met deze machine is het een eitje en wordt ervoor gezorgd dat u binnen een korte tijd uw producten de lucht in hebt vervoerd. Dit maakt het voor uw medewerkers erg veilig en makkelijk om met deze producten te werken. Daarnaast zorgt het ervoor dat de productie versneld wordt.

 

De machines

Afhankelijk van het soort materiaal dat u wilt vervoeren, wordt de machine geselecteerd. Als een erg zwaar materiaal wilt vervoeren, is er ook een grotere opvoerelevator nodig. Bij lichtere producten is dit, logischerwijs, niet nodig. Het systeem is erg veilig en zorgt ervoor dat uw machines snel op hoogte terecht komen. Samen met u wordt er gekeken welke machine bij u past. U geeft aan met welke materialen u werkt een aan de hand hiervan wordt dit geselecteerd. De machines worden op maat gemaakt of kunnen in een standaardmaat worden aangeschaft. Bij de standaardmaat kunt u er ook nog eens voor kiezen om een tweedehands machine aan te schaffen.