Site Loader
Otoplastieken

Om veilig te kunnen werken in bepaalde sectoren zijn er verschillende regels opgesteld waaraan een werkgever zich moet houden. Een onderdeel van die regels zijn de persoonlijke beschermingsmiddelen die daaraan vast hangen dus bepaalde veiligheidsvoorschriften waar een werknemer en een werkgever zich aan moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan het verplichten van het dragen van otoplastieken voor werknemers zodat ze dan optimaal beschermd zijn tegen (teveel) geluid. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken die belangrijk zijn.

Otoplastieken
Neem nou het voorbeeld van otoplastieken, waarom zijn deze dan zo belangrijk om verplicht te maken voor werknemers en werkgevers? Dit is zo omdat deze de gehoorgang dan beschermen. Dit is vooral belangrijk in bepaalde sectoren waar werknemers en werkgevers met veel geluidsoverlast te maken hebben. Denk aan sectoren als in de muziek industrie, de bouw of in een fabriek. In deze sectoren is het belangrijk dat de gehoorgang beschermd wordt tegen teveel geluid.

Otoplastieken

Per sector verschillend
Per sector is het dan weer anders wat voor soort otoplastieken er nodig zijn. In de muziekwereld is het bijvoorbeeld juist heel belangrijk om bepaalde tonen nog te kunnen horen zodat een artiest bijvoorbeeld wel goed hoort wanneer hij moet beginnen met zingen of moet beginnen met een instrument te bespelen. Dit kan dan ook weer per soort instrument of artiest heel erg anders zijn. Een jazz muzikant heeft weer andere soort otoplastieken nodig dan een zanger bijvoorbeeld. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde soort filters erin gezet worden die helpen bij bepaalde klanken door te laten komen in de gehoorgang. In andere sectoren zoals in de bouw zoals eerder genoemd is het weer minder belangrijk om veel geluid door te laten. Bij gebruik van de harde machines moet er juist zo min mogelijk geluid door de gehoorgang komen zodat de oren niet beschadigd zullen worden. Handig om te weten als jij binnenkort in een van dit soort sectoren aan de slag gaat!