Site Loader

Een glasvezelkabel kan een goedkope mogelijkheid zijn om je internetsnelheid op kantoor te verhogen. Glasvezel is een stuk sneller dan de koperen kabels die in veel regio’s nog gebruikt worden. De hele dunne glasstukjes kan de data heel snel door de kabel geleiden door middel van lasers. Helaas kan er niet overal gebruik gemaakt worden van deze kabels. In veel delen van Nederland is er nog geen glasvezelnetwerk aangelegd. Dit moet door de gemeenten geregeld worden of door de bouwbedrijven die hele nieuwe wijken aanleggen. Het aanleggen van zo’n netwerk is niet goedkoop, vandaar dat er in veel oude wijken nog een kopernetwerk aanwezig is. 

Een glasvezelkabel zelf is niet heel duur. Mocht je toegang hebben tot dit netwerk is het verstandig om jezelf hierin te verdiepen. Het is goedkoper om je aan te sluiten op het glasvezelnetwerk dan om je databundel te verhogen bij je provider. Een kabel kost meestal maar een paar tientjes afhankelijk van de lengte van de kabel.

Ook particulier gebruik is mogelijk

Het gebruik van een glasvezelkabel is niet alleen voor op kantoor. Thuis kun je er ook veel profijt van hebben. Er is namelijk niks vervelender dan een trage internetverbinding of verbinding van de televisie. De televisie kan namelijk ook aangesloten worden op een glasvezelnetwerk. Nog een groot voordeel van een glasvezelkabel is dat je net zo snel kunt uploaden als dat je kunt downloaden. Vaak is de uploadsnelheid een probleem bij de normale koperen kabels. HEt uploaden van bestanden kan wel een aantal keer zo traag zijn als het downloaden ervan. Iemand die veel upload kan dus veel profijt hebben van de glasvezelverbinding.