Site Loader
Achtergrond met helder water

Septische putten zijn essentiële onderdelen van afvalwatersystemen in huis en het is cruciaal dat verstoppingen ervan geen problemen veroorzaken zoals onaangename geuren, het overlopen van putten en schade. Er zijn eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om verstoppingen in je septische put, of Septic Tank, te voorkomen en hier zijn een paar nuttige suggesties.

Chemicaliën beperken

Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën zoals ontstoppers, bleekmiddel en zware reinigingsmiddelen die chloor bevatten, omdat deze nuttige bacteriën kunnen doden die afvalstoffen in je septische put helpen afbreken. Gebruik in plaats daarvan milieuvriendelijke en tank-specifieke reinigingsmiddelen.

Gooi geen vast afval in toiletten

Het is essentieel dat je spullen zoals maandverband, tampons, luiers of keukenafval niet rechtstreeks in het toilet gooit, omdat dit de afvoer kan verstoppen en kan leiden tot verstoppingen in septische putten. Gebruik in plaats daarvan prullenbakken!

Wees op je hoede bij het doorspoelen

Let op wat je door het toilet spoelt, vooral wattenstaafjes, tandzijde, natte doekjes, verfresten of medicijnen, want deze materialen kunnen de afvoer en septische putten verstoppen.

Vermijd overmatig watergebruik

Om de belasting van septische putten tot een minimum te beperken en verstoppingen door overmatig waterverbruik in het huishouden te voorkomen, moet je het watergebruik dienovereenkomstig beperken. Douche minder lang, repareer lekkende kranen en investeer in energiebesparende apparaten, want overmatig gebruik kan septische putten overmatig belasten en leiden tot verstoppingen.

Onderhoud de tank regelmatig

Om de efficiëntie van je septische tank te maximaliseren en problemen snel op te sporen en efficiënt op te lossen. Huur regelmatig professionele onderhoudsmedewerkers in die de onderdelen schoonmaken en inspecteren. Zo kunnen ze het vuil uit de put verwijderen, het niveau van de inhoud controleren, verstoppingen vroegtijdig opsporen en snel oplossingen bieden.

 

Door deze eenvoudige richtlijnen te volgen, kun je verstoppingen in een septische put voorkomen en zorgen voor een optimale werking van uw afvalwatersysteem.

Bron: https://www.septictank-iba.nl/

wit badkamer met douche