Site Loader

Veel mensen hebben in hun dagelijkse leven te maken met veiligheidsbrillen. Waar het de ene dag misschien wat overbodig lijkt is het de andere dag een levensredder. Maar toch zien mensen vaak een stuk minder met een veiligheidsbril, omdat ze een bril op sterkte nodig hebben. En natuurlijk kan dit ook in combinatie met lenzen, maar veel mensen geven dan de voorkeur aan een veiligheidsbril op sterkte. Om dit te kunnen maken is het nodig om de ogen van de werknemers te laten opmeten, zodat er een persoonlijke bril gemaakt kan worden. Net als bij een normale bril worden alle glazen op persoonlijke dikte gemaakt zodat iedereen eigenlijk zijn eigen bril heeft.

De voordelen van een veiligheidsbril op sterkte

Een veiligheidsbril is er natuurlijk voor de bescherming van jouw ogen. Zonder een bril kan er van alles in je ogen komen waardoor flink letsel kan ontstaan. Een veiligheidsbril kan natuurlijk ook zorgen voor meer gevaar. Dat komt omdat mensen niet altijd goed kunnen zien door een veiligheidsbril, en dat is natuurlijk niet altijd even handig wanneer je bijvoorbeeld met een zaagtafel werkt. De veiligheidsbril op sterkte neemt dit gevaar weg en zorgt er voor dat iedereen alles haarscherp kan zien.

Wanneer heb je een veiligheidsbril nodig?

Een veiligheidsbril heb je nodig in alle situaties die schadelijk kunnen zijn voor jouw ogen. Om wat specifieker te zijn tijdens mechanische risico’s zoals rondvliegende deeltjes, thermische risico’s zoals vloeibare metalen deeltjes of andere schadelijke vloeistoffen, stralingsrisico’s of chemische risico’s. Op die manier blijven de ogen altijd beschermd en is de kans op letsel minimaal. Op basis van de risico’s van het werk wordt de juiste bril uitgekozen om de kans op letsel te minimaliseren. Een bril die beschermd tegen vliegende deeltjes beschermd natuurlijk minder goed tegen straling en andersom. Het is dus ook belangrijk om duidelijk te zijn over de werkzaamheden die uitgevoerd worden.